bloggportalen

söndag 13 februari 2011

Fyra årstider

It's been a lifetime. Sedan jag sa:  "Do you want to climb trees with me?", och sedan "I do."

Och vi läste Shakespeare och Wilde och skrev i takt varje natt. Flyttade tvärs över tre tidszoner. Till mjuka cardigans och ljuvlig höst i New York. Färgsprakande, krasande löv på väg till jobbet. Och levande ljus som fladdrade i den varma loftvåningen när höststormarna drog över gatorna. 

Vintern. Tjocka, stickade tröjor och varm choklad med marshmallows och stora tunga blåbärsmuffins på stamfiket runt hörnan. Blueskvällar med Muddy Waters brummande i stereon och whiskey och vodka i små lilafärgade shotglas. 

Våren i Central Park. Min fantastiska midjekorta skinnjacka och träden som liksom över en natt förvandlades från spretiga, kala skelett till livfulla, mjuka bollar av skir grönska. Morgnar när luften var så lätt och luftig att jag flöt fram. Mötande ansikten som plötsligt tycktes öppnare och mindre stressade. Och dagarna i slutet på mars när det var som om hela staden långsamt tog ett djupt andetag och  blåste ut vinterns isande kyla och mörker. 

Sommaren som kom med lätta, fluffiga kjolar och svalkande drinkar. Leende vinkvällar på balkongen över Hudson floden och långa, lata dagar vid havet i Maine som avslutades i skymningen över skummande kall öl och hummer och färska krabbor. 

Och vi. Som var som vi alltid skulle vara. Tillsammans. Oerfarna, otåliga och vansinnigt förälskade. Aldrig försiktiga, två bulldozers som möttes i natten. Och orden blev mycket riktigt för många. För hårda. Så granitfasta att vi tillslut försvann. Suddades ut. Brast. Slets isär. Och bara kunde titta på. En dag skriver jag en bok om oss. Jag hoppas du ler när du läser den.
   

David Bowie – Strangers When We Meet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar